اخبار ومطالب علمی و آموزشی
 
پانزده ماده خوراکی برای تسکین درد


ادامه مطلب
|+| نوشته شده توسط هدایتی در شنبه بیست و نهم تیر 1392  |
 فواید ومضرات چای
فواید ومضرات چای

 

لطفا ادامه مطلب را ببینید


ادامه مطلب
|+| نوشته شده توسط هدایتی در چهارشنبه نوزدهم تیر 1392  |
 لگجی
لگجی

لگجی یا لگجین نام گیاهی بوته ایست که در
استان بوشهر به وفور یافت می شود. نام علمی این گیاه caparis spinosa می
باشد. از میوه كال آن ترشی، و میوه رسیده آنرا مستقیم و تازه میخورند
(رسیده آن شكفته میشود). در تحقیقات نیز اثر درمانی ریشه آن برای هپاتیت
ثابت شده است.

گیاه لگجی گیاهی بومی منطقه ما که ثروتی ناشناخته است، بی اختیار از کنار آن می گذریم و برایمان جز زینت فصلی ارزش دیگری ندارد. و نمی دانیم که این گیاه ناشناخته در داخل کشورمان چه طرفدارانی در خارج از کشور و به خصوص در مناطق مدیترانه ای نظیر مراکش، اسپانیا، ایتالیا، پرتغال و یونان دارد.

از این گیاه در اسپانیا نوعی سس به نام سس کبار تهیه می‌شود که بسیار خوش عطر و طعم است و کمی به سس خردل همراه با فلفل سیاه شباهت دارد. غنچه آن به عنوان ادویه در تهیه سس، کره، پنیر و در تزیین غذا و سالاد به مصرف می‌رسد. میوه‌های نارس و ریز پس از برداشت درون سرکه یا آب نمک نگهداری می‌شوند و ترشی خوشمزه‌ای محسوب می‌گردد. میوه که طعمی تند و تیز اما دلچسب و عطر مخصوصی دارد همراه با پیتزا، گوشت، ماهی و یا درون سالاد و همراه با انواع ساندویچ به مصرف می‌رسد. میوه به صورت پخته نیز همراه انواع سبزیجات مورد استفاده قرار می‌گیرد.

یک ظرف شیشه ای ۲۰۰ گرمی با کیفیت خوب این گیاه حدود ۵ دلار به فروش می رسد . آمریکا نیز بیش از ۵ ملیون دلار هر ساله از این کشورها واردات این گیاه را دارد .

کاربرد اصلی این گیاه در سالادها یا سسها ، استیک های ماهی ، مرغ و گوشت می باشد ، و همچنین از این گیاه برای ساختن مواد آرایشی که پوست خشک را اصلاح می کند و در ساختن داروهای خاصی استفاده می شود . براساس نوع کاربردهای ذکر شده این گیاه می تواند به عنوان یک سبزی خوراکی یا یک داروی گیاهی مورد استفاده قرار گیرد .علاوه بر این کاربردهای غذایی ، این گیاه میتواند به عنوان گیاهان زینتی ، گلهای زیاد آن خیلی جاذب و سبز سیر درخشان کاربری شود . گیاه همچنین می تواند برای کنترل فرسایش خاک بویژه بر روی زمین های شیبدار که آبیاری در آنها سخت است و فرسایش خاک خیلی زیاد است ، توصیه می شود کاشته شود .

خواص درمانی:

لگجی  در کاهش نفخ تاثیر داشته و خاصیت ضد رماتیسمی دارد و جهت درمان تصلب شرایین و از بین بردن عفونت کلیه به کار می‌رود. در طب آیروودایی (گیاه درمانی) لگجی  به عنوان تحریک‌کننده و محافظ کبد ثبت شده است. در بعضی موارد لگجی  برای درمان جراحت مفاصل، پوست و بدن به کار می‌رود. پوست ریشه گیاه سابقا در بیماریهای مختلف مخصوصا امراض مربوط به کبد و طحال مصرف می گردیدو از آن در موارد ضروری به عنوان مدر ،قابض و مقوی نیز استفاده به عمل می آمد . مصارف آن در رفع آب آوردن ، بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرماخوردگی . اثر بر انگل لیشمانیا اثر ضد میکروبی اثر ضد التهابی رفع کمخونی و رنگ پریدگی دختران جوان رفع ضعف عمومی همراه با ضعف اعصاب و همچنین در نقرس معمول بوده است ،مطالعات جدید اثر مفید آن را در هیستری و حالات عصبی دیگر تایید نموده است .

مصرف آن موجب باز شدن خون قاعدگی در موارد قطع این حالت در زنان جوان می شود . جوانه های ناشکفته و مولد گل آن ، اثر نیرو دهنده  دارد . از جوشانده آن در محل مصارف داخلی ، هنوز هم در الجزایر برای مداوای نقرس استفاده به عمل می آید.   پوست ریشه گیاه برای درمان بیماری‌های مختلف از جمله کبد و طحال مصرف می‌گردد ونیز برای رفع ضعف عمومی و ورم مفاصل نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. غنچه نشکفته لگجی  دارای اثر نیرودهنده بوده و برگ لگجی  اقسام کرم معده و روده را از بین می‌برد.

 

|+| نوشته شده توسط هدایتی در یکشنبه شانزدهم تیر 1392  |
 خواص پرپین

خواص گیاه خرفه یا پرپین و تخم آن

ادامه مطلب را ببینید


ادامه مطلب
|+| نوشته شده توسط هدایتی در جمعه چهاردهم تیر 1392  |
 خواص مواد غذایی مختلف
خواص مواد غذایی مختلف

 

ماهی

به طور کلی خوردن ماهی برای سلامتی و خصوصا مغز بسیار مفید است. ماهی سرشار از امگا ۳ است و امگا ۳ حاوی اسیدهای چرب است و این اسیدها از جنبه های متفاوتی برای بدن بسیار مفیدند. مثلا عملکرد مغز را ارتقا می بخشند زیرا این چربی ها رشته های مغز را با چربی مناسبی پوشش داده و در نتیجه این رشته ها می توانند در تمام مغز جابجا شوند. همچنین این اسیدها اکسیژن بیشتری را در مغز فراهم می کنند و اکسیژن بیشتر در مغز، باعث حفظ و یادآوری بهتر اطلاعات می شود. خوردن یک وعده ماهی در هفته از مبتلا شدن به آلزایمر جلوگیری می کند و بهترین ماهی ها برای تقویت مغز، ماهی قزل آلا، تونایاتون و شاه ماهی است.

 

 سبزیجات

 

سبزیجات

سبزیجاتی مثل کلم، گل کلم، اسفناج و غیره برای تقویت مغز کودکان و نوجوانان بسیار مفیدند. این سبزیجات در یادآوری اطلاعات قدیمی تاثیر به سزایی دارند، بطوری که شخص گمان می کند آن اطلاعات را دیروز فراگرفته است. این تاثیر به این علت است که این سبزیجات سرشار از ویتامین B6 و B12 و آهن هستند و این ویتامین ها از فراموشی جلوگیری می کنند و کمبود آهن می تواند اثرات جبران ناپذیری بر فرد ایجاد کند. پس سعی کنید خوردن این سبزیجات را فراموش نکنید.

 

 آجیل و انواع مغز دانه ها

 

nuts

یکی از بهترین غذاهای فشرده ای را که می توان یافت آجیل مخلوط است، زیرا هر نوع دانه ی مغذی در آن وجود دارد. مثل: بادام زمینی، فندق، پسته، بادام درختی، گردو، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان و غیره که همه ی اینها برای مغز بسیار مفیدند، زیرا این دانه ها سرشار از امگا ۳ و امگا ۶، ویتامین E و ویتامین B6 هستند. همه ی این مواد مغذی به شما کمک می کنند تا مثبت تر و شفاف تر بیندیشید، زیرا امگا ۳ و امگا ۶ یا اسیدهای چرب همچون پادزهری برای افسردگی هستند. این دانه ها همچنین دارای تیامین و منیزیم بوده که برای تقویت مغز و حافظه بسیار موثرند.

 

 انواع توتها

 

انواع توت

اگر سبزیجات را دوست ندارید می توانید به میوه ها روی آورید، بخصوص توتها، که باعث سلامت مغز هستند. برای مثال اهمیت زغال اخته در افزایش مهارت یادگیری ثابت شده است و گاهی توتها بهترین ماده غذایی برای مغز محسوب می شوند. توتهای زیادی از جمله: شاه توت، زغال اخته، تمشک و غیره برای ارتقای مغز بسیار مفیدند و می توان با خوردن روزانه ی توتها از فرسایش مغز جلوگیری کرد. می توان گفت توتها جزء بهترین میوه ها هستند، زیرا باعث تقویت حافظه می شوند و به فرد کمک می کنند تا حوادث گذشته را به راحتی به یاد آورد.

 

 ادویه جات (بویژه کاری)

 

ادویه جات

غذاهای ادویه دار در تقویت مغز بسیار موثرند. ادویه کاری دارای عنصری است که به بهبود عملکرد مغز سالخورده کمک می کند و باعث حفظ عملکرد بهتر آن در سنین بالاتر می شود. این عارضه های اساسی هم در مغز رخ می دهند و هم در بدن و می توانند باعث التهاب و ناراحتی های دیگری در بدن شوند. کاری سبزیجات، همچنین برای درمان دیابت و بیماری های قلبی بسیار مفید است. البته به هیچ وجه مجبور نیستید کاری را به طور روزانه برای ناهار و شام مصرف کنید، بلکه مقدار اندکی از آن در ماه برای مغزتان بسیار مفید است.

 تخم مرغ

 

تخم مرغ

با افزایش سن، مغز کوچکتر شده و به تدریج باعث به ضعف عملکرد آن می شود. ولی با خوردن تخم مرغ می توان از این عارضه ی طبیعی جلوگیری کرد، زیرا تخم مرغ دارای ویتامین B12 است و این ویتامین می تواند از کوچک شدن مغز و بیماری هایی مثل آلزایمر جلوگیری کند. اگرچه زرده تخم مرغ دارای کلسترول بالایی است اما دارای ماده ای به نام لکتین است که برای ساختن سلول های مغزی بسیار مهم اند. البته تخم مرغ حاوی اسیدهای چرب است و زیاده روی در خوردن آن عوارض دارد. خوردن روزانه ۱ الی ۲ عدد تخم مرغ باعث عملکرد بهتر مغز می شود.

 

 چای

 

چای سبز

خوردن قهوه در صبح را فراموش کنید و فقط به چای روی آورید. چای سبز یا سیاه دم شده، سرشار از ماده ای است که فوق العاده برای مغز مفید است و کمبود این ماده در مغز باعث ایجاد خستگی و کسالت می شود، زیرا این ماده در آرامش ذهن، تقویت حافظه و بهبود عملکرد آن بسیار موثر است. اگرچه هر دو نوع چای بسیار مفید هستند، اما چای سبز موثرتر است و به طور حتم می توان گفت که چای بهترین نوشیدنی در صبح است و به شما کمک می کند تا روز بهتری را آغاز کنید.

 

 حبوبات

 

حبوبات

اگر می خواهید وزنتان را کم کنید، حتما می دانید که حبوبات به تنهایی چقدر برای بدن و مغز مفید هستند. تمام اجزای گندم، مثل پوسته و مغز آن، همچون برنج، جو، آرد جو، نانها و غیره دارای پروتئین بسیاری هستند. همه ی این حبوبات جریان خون را در مغز افزایش داده و باعث عملکرد بهتر مغز می شوند. همچنین تمام اینها سرشار از ویتامین B6 و آنزیم تیامیناز هستند و این آنزیم برای تقویت حافظه بسیار موثر است. تحقیقات علمی نشان داده اند با افزایش سن، بخصوص در سنین ۶۰ تا ۷۰، کارایی حافظه کم می شود، اما حبوبات برای رفع این عارضه بسیار مفید هستند.

 

 صدف خوراکی

 

صدف

آزمایشات نشان داده اند که صدفهای دریایی برای مغز بسیار مفیدند و خوردن آنها هیچگونه محدودیت سنی ندارد. این صدف ها سرشار از روی و آهن بوده و همانطور که می دانید این دو عنصر باعث تقویت ذهن در تمرکز و افزایش توانایی در به یاد آوردن اطلاعات می شوند.

موز

موز گياهي است علفي كه مانند درختچه است . برگهاي آن بسيار بزرگ و پهن و گاهي تا 2 متر مي رسد . گلهيا آن مجتمع و بصورت سنبله است ميوه آن ابتدا سبز و بعد از رسيدن برنگ زرد در مي آيد .

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت مي شده است . در سال 1482 پرتغاليها موز را در سواحل گينه پيدا كردند و به جزائر قناري بردند و سپس بوسيله ميسيونر مذهبي اسپانيولي به نواحي حاره آمريكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسير دنيا كشت مي شود .

موز را هنگاميكه هنوز سبز است از درخت مي چينند و به مناطق مختلف مي فرستند و در آنجا بوسيله گرما دادن آنرا مي رسانند .

موز انواع مختلف درد يك نوع آن بسيار درشت و نوعي از آن هم خيلي ريز است كه مزه شيريني درد .

در كشورهاي استوايي معمولا موز را مي پزند و همراه با برنج و لوبيا مي خورند در كشورهاي آمريكاي لاتين موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك مي كنند

هنگاميكه موز انتخاب مي كنيد بايد پوست آن زرد و سفت و روي آن لكه هاي سياه وجود داشته باشد و اين نشانه موز رسيده است . موز نارس بدليل داشتن نشاسته زياد هضمش سنگين است .

تركيبات شيميايي:

قندي كه در موز وجود دارد بسرعت قابل جذب است

در صد گرم موز مواد زير موجود است

انرژي                        100 كالري

آب                           70 گرم

پروتئين                   0/8 گرم

چربي                     0/2 گرم

قند                       6/5 گرم

كلسيم                 8 ميلي گرم

فسفر                  25 ميلي گرم

آهن                    0/7 ميلي گرم

سديم                  1 ميلي گرم

پتاسيم                370 ميلي گرم

ويتامين آ              190 واحد

ويتامين ب1         0/05 ميلي گرم

ويتامين ب 2        0/06 ميلي گرم

ويتامين ب 3       0/07 ميلي گرم

ويتامين ث          10 ميلي گرم

در موز چند ماده شيميايي بسيار مهم مانند سروتونين ، نوروپي تفرين ، دوپامين و كاته چولامين وجود دارد .

خواص داروئي:

موز از نظر طب قديم ايران معتدل و تر است و خون را غليظ مي كند . موز انرژي زيادي درد و چون نرم هست غذاي خوبي براي كودكان و اشخاص  مسن مي باشد

1)بدليل داشتن پتاسيم زياد ضد سرطان بوده و غذاي خوبي براي ماهيچه ها مي باشد

2)موز ملين بوده و همچنين درمان اسهال و اسهال خوني است

3)موز خونساز است بنابراين اشخاص لاغر و كم خون حتما بايد موز بخورند

4)موز تقويت كننده معده و نيروي جنسي است

5)موز درمان زخم معده و روده مي باشد

6)گرد موز همچنين داروي خوبي براي  پائين آوردن كلسترول است

7)شيره گلهاي موز درمان كننده اسهال خوني است

8)جوشانده موز اثر قطع خونريزي درد

9)ضماد برگ درخت موز براي درمان و سوختگي مفيد است

10)ريشه موز دفع كننده كرم معده است

11)موز نفاخ است و زيادخوردن آن خصوصا در سرد مزاجان توليد گاز معده مي كند براي رفع اين عارضه بايد پس از موز كمي نمك خورد

12)موز تاثير خوبي در تامين رشد و تعادل سيستم اعصاب  درد.

13)براي درمان ضعف بدن موز را با عسل بخوريد

14)موز مدر است

15)موز بعلت درا بودن قند زياد براي مبتلايان به مرض قند مضر است و نبايد در خوردن آن افراط كنند.

تهیه کننده پدرام اطمینان

ادامه دارد

|+| نوشته شده توسط هدایتی در پنجشنبه سیزدهم تیر 1392  |
 
 
بالا